Instant genezing

Standaard

Hoi, Mensens,..

Alles OK met jullie ? Hier alles prima, ik vind het spannend dat het koud gaat worden. Vanmorgen de eerste nachtvorst. Graag zou ik deze BLOG willen schrijven over INSTANT GENEZING.

ER WAS EENS  GEZONDHEIDSZORG….

Er was eens…..  een tijd (ca  5000 jaren geleden) waarin de artsen betaald werden naar het AANTAL GEZONDE mensen in hun gebied ( praktijk heet dat nu) . Deze artsen hadden een totaal andere kijk op hun wereld en verantwoordelijkheden. Ook hun taak was een andere als nu. Ze hadden gezondheidszorg, oftewel het zorgen dat mensen niet ziek werden. Ze gaven voedingsadviezen, kenden verschillende richtlijnen en werden gerespecteerd om hun waardevolle KENNIS VAN HET LEVEN .  Hun kennis van kruiden, kruidenmengsels en specerijen was zeer, zeer indrukwekkend. En over de uitwerking van laatst genoemde.Een arts leerde zijn leven lang over het maken van genezende , op de natuur gebaseerde,  medicatie . Over gezondheid en hoe deze instant te houden . Dat heette AYURVEDA , in die dagen. KENNIS VAN HET LEVEN.  En de kennis was indrukwekkend, over alles, van oogoperaties tot aan behandelen van kanker. 5000 jaren van waardevolle kennis is verdwenen, omdat de Engelsen het in India verboden hebben. De bibliotheken zijn verbrand en men mocht deze gezondheidszorg niet meer uitoefenen. Wat een verlies.

ONZE INSTANT GENEESKUNDE.

Nu betalen we onze artsen nu naar het AANTAL ZIEKE mensen in hun gebied. Dan kun je zelf wel beseffen dat de opleiding, de gezichtspunten en alles wat erbij hoort ook totaal anders zullen zijn. En de betaling.

Een verfijnd voorbeeld uit de AYURVEDA is de nazorg bij een bevalling. Hier een heel klein stukje van de documentaire  van  “PAN NALIN ” . Een film over hoe, wat, waarvoor en waarom de AYURVEDA werkt. Erg mooi en informatief. Beetje anders als we gewend zijn, maar dat maakt niet uit. De hele documentaire moet je zelf maar zien/opzoeken , dit is een klein stukje ervan. Het viel me op dat de documentaire onder “dieren “te vinden was. Wat erg,..

Vroeger was het ‘gezond verstand’ om een moeder, die net was bevallen een lange,  warme,  zachte oliemassage te geven. Om de huid weer strak te maken, het bekken te versoepelen en de baarmoeder in de oorspronkelijke vorm terug te brengen. Alles wat beschadigd was door een zware  bevalling te verzorgen.
En te zorgen dat het moederlichaam niet achter bleef met een flinke dosis stress ervan.   Dit zijn liefdevolle en waardevolle menselijke dingen, dat heet inderdaad gezondheidszorg. Met recht. We zijn nu zoveel verder in de tijd, maar of we erop vooruit zijn gegaan.. daar zou ik graag eens over discussieren .

INSTANT GENEZING: TABLETTEN SLIKKEN OF JE LEVENSSTIJL AANPASSEN ?

Het is me vaak opgevallen dat mensen liever tabletten slikken, als het aanpassen van je voeding en/of leefgewoonten als je iets mankeert. Of erover na te denken, als je nog niets mankeert.  We denken vaak dat ‘medicijnen’ ons genezen. Sommige doen dat ook wel, maar de meeste ‘medicijnen’ niet. Ze onderdrukken het probleem.

Eerst  eten en drinken in je leven wat niet goed voor je is, en als je er ziek van bent geworden naar de dokter gaan en van hem verwachten dat hij de boel “weer even op orde” brengt, is absurd. Bovendien is er ook nog de reclame, die aanprijst als zijnde  “gezond” , waar je eigenlijk “ziekmakend” op zou moeten schrijven ! Hoe moet iemand in zo een  doolhof zijn weg nog vinden..

Vorige week las ik een artikel “liever smullen dan brullen” . Ouders die werken, en thuis met kinderen zitten die alleen maar
fastfood willen eten. Daarom, vanwege de lieve vrede maar kiezen voor ‘smullen’ in plaats van ‘brullen‘. Hier een link naar het betreffende  persbericht.

Ik heb er veel over gelezen en opgezocht op het internet. De vorige week stond er een artikel in de krant over een huisarts, die zelfs waarschuwde niet teveel en te snel chemische middelen te slikken. Eigenlijk zijn er veel mensen die er geen of weinig kwaad in zien, om verschillende tabletten te slikken. …”..De dokter heeft ze gegeven, dus zal het wel OK zijn…”.. Maar de dokter weet het soms ook niet meer.

INSTANT GENEESKUNDE : WE GEBRUIKEN TEVEEL MEDICIJNEN.

Is de stelling van Dr. Kris Verburgh in het boek “DE VOEDSELZANDLOPER” .  Hij zegt ..”.. Een reden daarvoor is dat we denken dat medicijnen ons genezen. Dit is echter een grote misvatting. De meeste medicatie geneest geen ziekten, maar onderdrukt de symptomen van een ziekte. Bovendien onderschatten we de bijwerkingen van die medicatie. Aangezien ons lichaam sterk is, moet er erg veel schade zijn opgetreden, voordat we ons ziek gaan voelen en er bijwerkingen optreden. Op lange termijn kunnen de bijwerkingen onze gezondheid schaden. Medicatie blijft een lichaamsvreemd product, dat delicate evenwichten verstoort. Neem bijvoorbeeld bloeddrukverlagende medicatie. Deze ‘geneest’ de hoge bloeddruk niet ! Het blokkeert de calciumkanaaltjes , in de spieren. U krijgt minder calciumopname in de spieren en de bloeddruk zakt.. Alleen hecht dit middel zich ook aan de hartspier, en doet het hart minder krachtig samentrekken. De hersenen, wat het versturen van hersensignalen veranderd. De darm, wat constipatie veroorzaakt. Maar je hoge bloeddruk heb je er niet mee opgelost.  Die valt voornamelijk te vinden in een ongezond eetpatroon…..”..

Ook geeft hij een voorbeeld van cholesterol verlagers, van maagzuurremmers en slaappillen. Leest U het zelf maar eens. Ook zegt hij dat dit iets is wat je als arts al vlug leert: het lichaam kan zeer veel aan en patiënten mogen zich gelukkig prijzen dat ze meestal niet precies weten wat er allemaal op moleculair niveau gebeurt wanneer ze bepaalde medicatie nemen. (of een bepaalde ziekte hebben). Er zijn niet zoveel medicatie die daadwerkelijk WEL genezen. Wat wel geneest zijn antibiotica en chemotherapeutica, stelt Dr. Kris Verburgh.

INSTANT GENEZING.

Als je dit zo eens leest, zou je het ermee eens zijn dat medicatie eigenlijk niet zo onbezonnen ingenomen mogen worden. Zelfs de meest onschuldige tabletten hebben bijwerkingen.  En het overgrote deel onderdrukt de symptomen, maar lost niets op. Een van de grote problemen waarmee onze zorg kampt, is de overmedicatie van patiënten.

Dit teveel aan medicatie veroorzaakt dan maar al te vaak nieuwe gezondheidsproblemen, waar dan weer medicatie voor wordt gegeven. Ook ik heb in mijn omgeving oudere mensen meegemaakt die wel 16 tabletten per dag ‘moeten’ slikken. De ene              medicatie onderdrukt de bijwerkingen van de andere medicatie.  Onze Belgische zuiderburen behoren tot de grootste pillenslikkers van Europa. Die nemen de meeste medicatie.

INSTANT GENEZING : DIT HEEFT OOK WEER ZIJN OORZAKEN.

Er zijn verschillende redenen voor dit probleem. EEN van de redenen is , dat het voor een arts veel gemakkelijker en sneller is
om een patiënt een bloeddrukverlager of een statine te geven, dan een half uur het belang van gezonde voeding uit te leggen. Bovendien zijn veel mensen ook niet bereid om bepaalde veranderingen in hun levensstijl door te voeren. En ze willen gewoon een pilletje ‘om snel van hun klachten af te zijn’ .

HOGE BLOEDDRUK EN ZWARTE CHOCOLADE.

Zwarte chocola is een chocolade die meer dan 70 % chocola bevat. Deze heeft unieke effecten, omdat het grote concentraties van een bepaald soort flavonoïden bevat. ( Dit zit ook in fruit met felle kleuren en in groene thee) . Deze zwarte chocola heeft een bijzonder gezond effect op hart- en bloedvaten. Het verlaagt de bloeddruk en het zorgt voor minder kleverige bloedplaatjes.  Bovendien  zorgt zwarte chocola voor een betere insuline respons.

Neem eens elke dag een stuk zeer zwarte chocola, en U zult zien dat Uw bloeddruk met 5 punten zakt. Als U dit gedurende 15 dagen hebt gedaan. Dit is beter dan bloeddruk medicatie. OK, aan zwarte chocola moet je even wennen. Een poos geleden vertelde ik dit aan iemand, en kreeg als als antwoord : ..”.. Oh, bah.. dat lust ik niet.. “..  Tja, dan valt er ook weinig meer te zeggen.

Maar zo zijn er duizenden natuurlijke oplossingen voor gezondheids problemen.

MY LITTLE ANGELS.

Een van onze vrienden, van de Art Of Living,  woont in Dubai. Ze hebben een dochtertje van 4, en deze jongedame is door haar ouders naar een “eetcursus” voor jonge kinderen gestuurd. Daar leren ze spelenderwijs kleine hummels wat gezond voor ze is, en waarom. En wel op een zodanig liefdevolle manier, je hart gaat ervan open als je dat eens kon zien.

We waren op cursus, en iemand bood haar een snoepje aan. Maar de kleine wist heel goed te vertellen , dat snoep, cola en vlees niet zo goed was voor haar lijfje. En patat ook niet, voegde de kleine jongedame eraan toe. Dus dat hoefde ze niet. Iedereen in de buurt stond erom te lachen, en prees de kleine dame. Ze had het al op zeer jonge leeftijd geleerd, dat eten gezond en ongezond kon zijn. Maar OOK WAAROM.  ” MY LITTLE ANGELS” , hier een link voor meer info.

We moeten weer leren wat voeding met ons doet, hoe we moeten koken, en wat er bij ons past. En ik zou graag willen eindigen met een geweldig en positief bericht, de EERSTE,  AYURVEDISCHE UNIVERSITAIRE OPLEIDING, waar onze Westerse en oude Oosterse kennis voor artsen weer worden samengevoegd en gedoceerd is een paar jaren geleden opgericht. In “ORISSA” , India .

Verder zou ik willen zeggen, dat U misschien als heel veel medicatie hebt  ‘moeten’ slikken. Als U eens een reiniging van lichaam en hersenweefsel zou willen overwegen… Ooit eens heb ik er een uitgebreid artikel/onderzoek aan gewijd.     KURKUMA ,  reiniging van ons lichaam. Lees maar eens, als U wilt.

**** Also I want to thank all the enthousiastic American people, I find you everyday on my BLOG.. 🙂  But because you react from your work, WORDPRESS gives it as “SPAM’ . No problem, I’ll read it anyway 🙂   🙂  … The office-people who wrote me, that they looked on my site for 3 times in 7 days.. HI, EVERYBODY  :).

*****The Lady, who asked me, what to do:  take a free platform, like the WORDPRESS. Don’t spend money before you know, if you like to BLOG. WORDPRESS is just supergood.

****And the dear MUM, who took their little child to the beach,”..  yess.. heremites can bite in ones ear. I had it once in MEXICO.. found a great shell on the beach, but it was a mean biter.. in my hand. “JAU”..  Please, give your little child a kiss from a dutch teacher. She’ll forget… ”

**** also the LADY that gave me the tip , to make more use of YOUTUBE in my BLOG’s . Thanks I’ll do it, good advise 🙂 .

Lieve mensen,.. ik wens jullie allemaal een Fijne Zondag. Dank voor het lezen van mijn BLOG en tot de volgende week.

Take care,.. en zoek eens op YOU TUBE naar de AYURVEDISCHE DOCUMENTAIRE van PAN NALIN.  Hier is een link, maar wel in stukjes. Het is een lange film. Ik heb de hele film vaak gezien. Ligt hier in de kast. Zoals al vaak gezegd, ben ik voor de behandeling van mijn gewrichten naar SRI LANKA gegaan. Nu zijn we vele jaren verder. Ben zeer tevreden. Zonder enige medicatie ! Geen INSTANT GENEZING …. in dit geval. Ik heb mijn voeding veranderd en mijn levenswijze ook ! Al doende leert men..  🙂

Lieve allemaal. Dit was het.. Liefs en GRTJS uit een koud GRONINGEN en tot de volgende BLOG. !

TIEN 🙂

»

  1. Pingback: Koken in ovenpannetjes. « tienekescholtens

  2. Pingback: Over Meditatie, Yoga en AyurVeda. « tienekescholtens

  3. Pingback: Kurkuma,.. Het lichamelijke reinigingsmiddel bij uitstek. « tienekescholtens

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.