Reinig uw ingewanden met schoon warm water

Standaard

Kunt u afvallen door uw ingewanden te reinigen ? Hoe kunt u op een simpele manier uw lichaam reinigen.  Detoxen met warm water, hoe doet u dat? Warm en schoon water beïnvloedt uw gezondheid en uw denken. Meestal denkt men dat afvallen en detoxen een moeilijke en dure zaak is. Dat is niet zo. Ja, men kan een paar kilo’s kwijt raken door eens goed de ingewanden te reinigen. En de uitwerking van regelmatig een dag vasten kan groot zijn. Hier vindt u een informatief artikel over warm water, vasten en een reiniging van onze ingewanden en derhalve onze gezondheid.

water en detox

Water is het levens elixer van ons en van onze planeet

Het is een vreemd idee, als u erover nadenkt,  dat u uw eigen huis keurig schoon houdt. Een maal per week goed poetst met alles wat daar bij hoort.  En dat u uw eigen lichaam eigenlijk niet of nooit reinigt aan de binnenkant. Omdat u niet weet hoe het moet. En ook niet weet hoe het werkt. En dat het allemaal “duur en veel werk” zou zijn. En dat u daar speciale klinieken voor moet bezoeken en langdurige behandelingen voor moet ondergaan. Dat het reinigen van de lever, de maag en de darmen weken duurt.

Warm water reinigt uw ingewanden

We denken dat een detox  in een speciale behandel kliniek moet gebeuren. We weten tegenwoordig beter hoe we de afwasmachine moeten schoonmaken, dan hoe we onze lever moeten reinigen. Veel mensen worden ziek door te veel opgehoopte afvalstoffen in het lichaam. Uw lichaam kunt u ook vrij makkelijk reinigen. Zonder te veel poespas. Daarnaast bestaat  er een natuurlijk lichamelijk reinigingsmiddel. Genaamd kurkuma longa, kurkuma reinigt zo-wie-zo de ingewanden. Als wij zelf naar een Pancha-Karma reinigings kuur gaan, is het eerste wat je daar krijgt een reinigings thee voor de ingewanden.

Warm water verwijdert jarenlang opgeslagen lichaamseigen gifstoffen

In de ayurveda hanteert men twee termen: “AMA” en “AGNI”.  Ama betekent zoveel als ‘lichaamseigen gif stoffen’. En Agni vertaalt men het beste met ‘spijsvertering’.

detox en water

Water is zo mooi

Mag ik u eerst kort iets uitleggen over deze ‘ama’ Dit zijn substanties in uw lichaam , die uw eigen lichaam belasten. Het kan overal vandaan komen of ontstaan. Bijvoorbeeld door onverteerde etensresten, die zich ergens vastgezet hebben in het weefsel. Kaas, vettigheid, stress etc. Alles wat het lichaam ooit eens niet kwijt kon. En is blijven ‘hangen’.

Maar onder ‘ama’ verstaan we ook schadelijke stoffen als pesticiden, zware metalen en andere gifstoffen die we binnenkrijgen met ons voedsel. Via vervuilde lucht of water.  En veel daarvan komen uit voorbewerkt voedsel. Daarover heb ik al eens een foodlog  geschreven.  In vroegere tijden wist men al dat ‘ama’ ook een psychologische oorzaak kan hebben. Alles wat u ziet of denkt verandert uw lichaam.

De  moderne gezondheidszorg herkent dit ook. Als voorbeeld te noemen zijn brandend maagzuur en stress. Als een mens zich zorgen maakt of vaak kwaad is. Dan zakt je spijsvertering ‘agni’ en verhoogt zich zo de afvalstoffen, ‘ama’. Dan krijgt u tabletten om het geheel te onderdrukken, zodat u dit niet meer merkt. Maar daarmee is het probleem niet opgelost. Want u hebt nog meer gifstoffen binnen gekregen.

Als u in alle jaren te veel ‘ama’  hebt verzameld krijgt u klachten zoals vermoeidheid, een slecht humeur, lusteloos en nergens zin in hebben. Dan zijn uw ogenleden en vingers, vooral ’s morgens, opgezwollen. Dan hebt u last van stijve gewrichten, een moeilijke stoelgang . Dit kan zowel verstopping als diarree zijn.  En voelt u zich gewoon niet lekker. Het is een wisselwerking van beide. In de foodlog degeneeskrachtigekeuken.nl vindt u meer artikelen over dit onderwerp.

Het is eigenlijk iets wat we instinctief wel aanvoelen, maar we hebben geleerd om tabletten te gaan slikken tegen zulke problemen. En we vinden dit de normaalste zaak in de wereld. Maar eigenlijk verbetert u het probleem niet, maar verergert het probleem. Zodat het probleem zich in een iets zwaardere variant opnieuw voordoet. En u iets zwaardere tabletten krijgt. Om .’..het probleem onder de knie te krijgen.’.. Etc. Toch is het probleem dan niet altijd opgelost, maar onder het kleed geveegd.

Dit is nou het pure punt van verschil tussen de ayurvedische benadering en de westerse benadering. De ayurvedische geneeskunde begint met schoonmaken, de westerse geneeskunde begint met onderdrukken. Een goede reiniging kan op geen enkele manier verkeerd zijn.

Reinig uw ingewanden met schoon warm water 

De allerbeste en meest zuivere reiniging van uw eigen ingewanden en lichaam is warm water.  Tegen heet water aan.  In de ayurveda is het een van de levenselixers. Gewoon vijf tot zes maal per dag een beker warm  water. Laat het even 5 minuutjes doorkoken, in een beker of glas doen, even laten staandetox met warm water . En daarna langzaam opdrinken. Eventueel kunt U ook kort door de bocht gaan. Giet ’s morgens in een keer een thermoskan vol met kokend water.

Koud water heeft een geheel tegengesteld effect, dit wordt in de ayurvedische leer ook niet, en eigenlijk nooit,  aangeraden. Je wekt een tegengestelde reactie op. Koude dranken vinden we ‘normaal’ , lekker koud water met ijs, of een koud glas drinken.  Ons lichaam heeft vaak moeite met zo’n hoeveelheid koude vloeistof.

Warm water  verbetert de spijsvertering en je lichaam begint direct de afvalstoffen uit je weefsel te spoelen. Al na een paar dagen begint u het te merken en voel u zich geestelijk en lichamelijk veranderen. Lichter en vrolijker.

En, zeker in de ochtend, na het drinken van een glas warm water direct na het opstaan, moet men vrij snel daarna naar het toilet. De eerste reiniging begint. Dit duurt geen tijden, uw lichaam reageert direct.

Reinig de lever met olijfolie, citroen en kurkuma 

Dat kurkuma is ook een uitstekende manier om de lever te reinigen en te herstellen, is langzamerhand wel bekend. Zeker van een flinke avond feest met de nodige alcohol. Van oudsher is dit een van de sterke kanten van kurkuma gebruik. Neem een eierdopje vol met olijfolie en een eetlepel  uitgeperste citroensap erin. En daarbij een capsule kurkuma “PLUS” met bioperine peper.

Afvallen met warm water

Wilt U er nou ook nog gelijktijdig bij afvallen, alhoewel  U zult merken dat Uw gewicht zo wie zo begint te dalen. Dan raadt de ayurveda aan om één dag per week alleen maar vloeibaar voedsel te nemen. Soep of sap. Geen brood of zo erbij. Ook geen melk of melkproducten.

Maar als u dit niet gewend bent, hou het in eerste instantie op één dag. Zeker als u besluit een dag te vasten en alleen warm water te drinken. Soms komen er zoveel afvalstoffen los, dat u zich niet goed voelt. En dat is niet de bedoeling.

Prof Dr. A. Michalsen, een bekend natuurgeneeskundig arts in Duitsland, raadt ook aan om elke week één dag een dag te nemen waarbij veel water en verder NUL calorieën worden genuttigd. Ook geen soep, ook geen thee, ook geen sap. Gewoon alleen maar warm water. Eén dag per week. Het reinigt uw lichaam volledig en geeft alle organen een dag rust. Hij vindt dit één van de geheimen voor een goede gezondheid. Met een grote uitwerking, onderaan heb ik een video clip toegevoegd van hem.

En ieder half uur een warm water. Het gewicht verliezen gaat vlot. Bovendien  voorkomt u op deze manier veel gezondheidsproblemen, en het verjongt lichaam en geest. U voelt zich weer goed.

Een extra bijkomend effect is  Uw eigen fijngevoeligheid. U zult automatisch meer zin krijgen in gezond voedsel, omdat U het lekker vindt. En voor zo’n simpele reinigende levenswijze is geen strenge zelf-discipline nodig. Een thermoskan met kokend water kan iedereen zich nog wel verschaffen. Voedsel en schoon warm water zijn de  beste medicijnen die er bestaan.  En warm water is geweldig.

Ik drink veel water, ik vind dat lekker, Er zijn wel een paar regels voor deze reinigingskuur. In de eerste plaats mag U een half uur vóór en anderhalf uur ná de maaltijd geen warm water drinken. Omdat het de spijsverteringssappen verdunt, en U zo het  doel voorbijschiet. Dan helpt het nog niet veel.

Verder zult u duidelijk merken dat het leven lichter en makkelijker wordt, alles is niet meer zo zwaar. In uw eigen omstandigheden is er eigenlijk niets veranderd, maar hoe u ermee omgaat zal veranderen. U zult merken dat u kleine dingen gaat zien en opmerken die u vrolijker maken. Veel dingen krijgen een  ” mooi randje”, omdat u zelf goed in uw vel zit. Dat is bijv. ook de kracht van een lichamelijk reinigingsmiddel, Kurkuma, sinds de oudste oudheid gebruikt als de ‘reiniging van de organen’. Bij depressiviteit is het een goed werkend natuurlijk middel. Binnenkort verschijnt er een artikel over dit onderwerp.

Heet-warm water met verse gember.

Als laatste zou ik nog graag willen zeggen dat verse gember een sterk verjongend effect  heeft op uw hele lichaam. Gember samen met citroensap is uitermate gezond. Dus schil en snij maar een stuk gember, ter grootte van een stevige duim,  in stukken.

Pers een 1/2 e citroen uit en doe het sap erbij in de thermoskan. Giet de thermoskan vol met kokend water en laat het een uurtje of 2 trekken. Daarna kunt het rustig drinken. Een beker of 3 per dag is voldoende.

Daarnaast zou u nog één capsules kurkuma-longa “PLUS” kunnen nemen, bij het drinken van deze gember/citroen thee.

Ten slotte zou ik u nog graag een korte clip willen geven over reiniging, vasten en de uitwerking op ons lichaam. Ons lichaam weet een dergelijk besluit uitstekend te waarderen. Kijkt u maar eens. Deze clip duurt ongeveer 5 minuten.

 

Heel veel succes met deze reinigings-  vasten en afvalkuur. U zult zelf merken dat het goed werkt. Heel veel succes met deze tips. Dank voor het lezen, en zoals u weet,  zijn wij blij met iedere mail van u.

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Bronnen :

  • Vele ayurvedische boeken van Dr. V. Lad en Dr. Mehta.
  • Prof. Dr. A. Michalsen ‘Heilen mit der Kraft der Natur’.
  • Lezingen van Sri Sri Ravi Shankar.

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Wij, persoonlijk, bevelen u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Hoevéél moet je per dag drinken ? | degeneeskrachtigekeuken

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.