Heeft kurkuma invloed op chemotherapie ?

Standaard

Heeft kurkuma en/of curcumine invloed op chemotherapie. Een belangrijke vraag bij een ernstige ziekte. Is het zo dat men, zonder enig gevolg, kurkuma  en/of curcumine kan nemen ? Heeft kurkuma invloed op een chemokuur ? En hoe werkt dit dan ? Ja, kurkuma en/of curcumine kan invloed hebben op chemotherapie. Hier vindt u een informatief artikel op deze vraag, naar aanleiding van een ingezonden brief.

Kan kurkuma helpen in de strijd tegen kanker?

-Een ingezonden brief-

Wij kregen de afgelopen week een heldere en duidelijke vraag binnen. De mail kwam van een mevrouw, haar man was ziek. En ze mailde ons de volgende vraag ;

..”.. Hallo, ik heb een vraag aan u. Er wordt zo vreselijk veel over kurkuma op het internet geschreven. Ik weet niet meer wat ik nu wel en wat ik nu niet moet geloven. De ene winkel belooft nog meer en beter spul dan een ander. Mijn man is erg ziek, hij heeft kanker. En ik wil het beste voor hem. Ik wil gewoon iets goeds en iets wat niet te moeilijk is om te begrijpen. Kunt u ons helpen, alstublieft ?.”. M.V.G. Mevr. W. S.-G. te Zwolle.

Antwoord op uw vraag of kurkuma/curcumine kan helpen in de strijd tegen kanker 

kurkumawortel-van-dekurkumaspecialist

De oranje kleurstof uit de kurkuma wortel is de zuivere curcumine. Dit is nu curcumine. Dit zijn natuurproducten volgens de oude 100% natuurlijke methode. Er zit dus niet zoveel pure curcumine in een kurkuma wortel. Ongeveer tussen de 2 a 4 %. 

We zijn eens uitgebreid op zoek gegaan naar het antwoord op deze vraag van u.  Het is een vraag die we vaker krijgen. Uw behandelend arts weet wat het beste voor uw man is. Maar kurkuma kan wel wat bijdragen in dit geheel.

Ik wil u graag van tevoren zeggen dat ik geen arts ben, en het ook niet pretendeer te zijn. Ook niet een klein beetje. Maar als het over kurkuma gaat, dan kan ik wel zeggen dat dit mijn volle liefde en interesse heeft. En ik er al vele tientallen jaren lang erg veel van af weet. Vanuit deze kennis antwoord ik u. Het afgelopen weekend heb ik er lange tijd aan besteed om u een goed antwoord op uw vraag te kunnen geven. Natuurlijk willen we er wel bij vermelden dat wij volgens de 100 % natuurlijke ayurvedische lijn gaan. Uw man krijgt al genoeg chemicaliën binnen.

“Kurkuma en Curcumine volgens de Old Natural School”

Derhalve treft u in onze kurkuma ‘PUUR’ geen chemische toevoegingen aan. Voor de kurkuma ‘PLUS’ geldt hetzelfde. Alleen is daar wel de bioperine peper toegevoegd en verder zijn beide een product, zoals het al duizenden jaren door Moeder natuur gemaakt is. We voegen niets chemisch aan toe, en halen er niets uit. Curcumine longa C3 “Superieur” is een product dat gestoeld is op deze pure geëxtraheerde vorm van kurkuma. Volgens de 100% oude natuurlijke methode.

Curcumine is de werkzame stof uit de kurkuma. De gele kleurstof in de kurkuma is de curcumine. De C3 betekent dat het de 3 werkzame Curcuminoïden betreft. De ‘Superieur’ staat voor de juiste verhouding van deze curcuminoïden.  Eigenlijk is het zo; in één capsule van deze curcumine c3 ‘superieur’ zit evenveel werkzame stof dan in 25 capsules kurkuma. Dus dit zou de verstandigste keuze kunnen zijn. Hier kunt u geen kurkuma tegen slikken.

Neem géén kurkuma en/of curcumine tijdens een chemokuur.

Het is een niet vaak vermeld feit dat men curcumine níet tijdens en niet te kort ná, maar het beste een poosje vóór een chemo therapeutische behandeling neemt. Het probleem met goede curcumine c3 ‘superieur’ zit erin dat het ons lichaamsweefsel zuivert. Zou men vlak ná een chemo de curcumine innemen, dan kan het gebeuren dat de curcumine een deel van de werking van de chemotherapie opruimt. En dat is niet de bedoeling.

Een poosje vóór (een dag of 2) een chemo is een ander verhaal. Het kan bijdragend helpen de negatieve gevolgen in ons lichaam van de vorige chemo te verminderen. Het bereidt de cellen voor en zorgt ervoor dat de chemo het werk goed kan doen. Als de chemo geweest is, en het werk heeft gedaan, kan men later nogmaals wat van de curcumine c3 ‘superieur’ nemen. Tegen de negatieve gevolgen van de chemokuur. Overleg even met uw arts hoelang de inwerktijd van de chemo is, en daarná kunt u weer de curcumine nemen. Ongeveer 1 a 2 capsules per dag.

Bijvoorbeeld ; Eén capsule curcumine c3 ‘superieur’ , ’s morgens,  en één capsule ‘s avonds.

Het is ook niet de bedoeling om erg grote hoeveelheden curcumine te nemen, dat is ook niet nodig. Het is de chemo die het werk moet doen, en niet de curcumine.  Als de chemokuren geweest zijn, kunt altijd overleggen wat u nu verder doet met het nemen van curcumine C3 ‘superieur’.

Kurkuma-en-curcumine

Curcumine C3 ‘superieur’ is een sterk middel, deze werkzame stof wordt op een natuurlijke manier uit de kurkuma gehaald

Hieronder treft u een link aan. Dit artikel gaat zeer uitgebreid in op de werking van curcumine, in de vele aspecten van een chemo therapeutische behandeling. Wat curcumine doet bij de eventuele schade die er in het lichaam kan ontstaan, door chemotherapie. En hoe het ondersteunend kan helpen om deze schade te herstellen.

Als u het artikel heeft geopend. Druk dan op de rechtermuisknop, dan verschijnt er een wit blokje, daar staat onder andere in “vertalen in het Nederlands”. Druk daar maar op. En u kunt het geheel eens rustig, in het Nederlands vertaald, lezen en met uw man doornemen.

Zoals gezegd, de oude 100 % natuurlijke ayurveda is ons voorbeeld en uitgangspunt, we hebben ook een goed contact met een natuurgeneeskundig, ayurvedisch arts. Als u wilt geef ik u zijn telefoonnummer en verdere gegevens, maar ik wil u niets opdringen. Op dit moment zal het moeilijk genoeg zijn voor u beiden. We wensen u beiden sterkte. En als u nog meer vragen heeft ? U weet het, we zijn er voor u.

De invloed van curcumine op een chemokuur

Link naar het artikel ;

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6277549

Ayurvedische kuur ná de chemotherapie

Ook is het misschien een idee om, ná de gehele chemokuur, een algehele lichamelijke reinigingskuur te doen. Wij waren eens tijdens een dergelijke ‘ayurvedische kuur’ op Sri Lanka. Er kwam een jongedame die er lichtgrijs uitzag. Zo ziek was ze.

ayurveda-kuur-warme-olie

Een behandeling met een straaltje warme olie op je hoofd is super ontspannend.

En zo zag ze er ook uit. En zó mager, ze liep op stokjes benen. Een paar chemokuren hadden haar haar volledige weerstand gekost. Ze had een hoofddoekje op, vanwege het haarverlies. Een ziek hoopje mens.

Na een week of drie was ze volledig opgeknapt van de ayurveda kuur. Ze was mooi bruin geworden, had eetlust en lachte weer. Een dergelijke kuur is er één in Nederland. Maar daar kun je niet intern. In Duitsland (verschillende, maar de meeste van deze kuren zijn daar uitstekend, maar veel zijn schreeuwend duur), en op Sri Lanka zijn ze er. Dan kunt u eventueel contact met ons opnemen. Het kan daar nogal verschillen. Over deze behandelingen heb ik 3 BLOG’s geschreven. Zie onder deze link “Ayurveda Kuur, algemeen”  (deel 2, praktische tips  en deel 3, de behandelingen )

Sterkte allebei en een hartelijke groet van Tieneke.

PS : Neem geen kurkuma en/of curcumine vlak voor een operatie, bij galstenen en bij een ernstig tekort aan ijzer. 

Zoekt u de beste zuivere curcumine c3 en/of kurkuma longa ?  Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Deze heeft uitstekende kurkuma in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma. En met zorg uitgekozen supplementen. Ethyleen Oxide vrij, Niet bestraald, GMO vrij, gecertificeerd halal en kosher, BSE/TSE vrij ! 

De NUMMER 1 in kurkuma en andere ayurvedische producten. 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Eén reactie Volgende »

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.