Lekker picknicken (met 25 verse snel klaar recepten)

Standaard

Buiten picknicken is altijd leuk en spannend. En als de zon schijnt voegt het iets toe aan een mooie zomerse dag. Het klaarmaken van een picknick mand met lekkere dingen erin is al voorpret. En zeker als het snel klaar is. Een grote plaid mee en op zoek naar een mooi plekje aan het water of in het bos. Graag geef ik hier een paar heerlijke en simpele snel klaar recepten voor een gezellige dag uit. Voor een snelle en verse picknick. Daar hoef je geen bakjes vol met kant-en-klaar etenswaren voor te kopen. 

Picknicken, altijd leuk !

Een picknick mand is snel gevuld

Een picknickmand is snel gevuld

Wij zijn opgegroeid in een oud huis, met een mooie grote tuin. Voordat wij er gingen wonen, woonden mijn oma en opa daar. Als klein kind herinner ik me om tussen de bessenstruiken door te kuieren. Die waren hoog en er hingen lekkere dingen  aan. Zoals kruisbessen en aalbessen, zwarte bessen enz. Vooral de kruisbessen waren spannend. Met hun dikke harige schil, en dat zoete, zachte,  beetje snotterige binnenvulling.

En soms was er een geweldig feest… buiten eten. Eigenlijk deed men dat vroeger niet zoveel. En van een BBQ ? Daar hadden mijn grootouders nog nooit van gehoord. Picknicken al helemaal niet. Het was gewoon ‘buiten eten’.

Picknicken op het balkon.

Een poosje geleden waren we bij een kennis, die gewoon op een galerij-flat woonde. Haar balkon was een prachtige plek. Een groen “namaak-grastapijt” lag er over de hele breedte.  Een klaptafel met een nostalgisch bloemenkleed. Allemaal potjes en bloemen aan de muren, kaarsjes op de tafel en aan de muur. Een grote parasol en een heerlijk loungebank. Heel veel planten. Grote potten bamboe.  Het was prachtig, en om van het uitzicht nog maar te zwijgen. Echt mooi. Groot was het niet, maar met de weinige ruimte was er iets aantrekkelijks van gemaakt. We hebben heerlijk geBBQ-ed. Met een kleine elektrische BBQ. Aan het balkon gehangen. En een gevulde picknick mand met allemaal lekkere dingen.

Picknicken op vakantie. 

Wat wij altijd graag doen is,  op een vakantie, eerst over de markt struinen. “‘..is er nog wat bijzonders te vinden om te bereiden..”. Enorme eettafel midden op het grasveld, parasol erboven. Allemaal lekkere dingen erop. Feest ! Ik denk dat één van de aantrekkelijke aspecten van camperen is. Jaren hebben we vroeger gekampeerd in Frankrijk. Tentje met oude deken ervoor. Campinggas brander. Eerst even naar de speciale Franse supermarkt, om te halen wat lekker leek. Stokbrood erbij. En vaak was de fles wijn al leeg voordat het eten klaar was. Picknicken op vakantie was altijd spannend en feestelijk.

Vroeger als kind een dagje uit en lekker picknicken

Picknicken, het gekke is dat het eten anders smaakt. Als je buiten in het zonnetje zit smaakt het anders als gewoon aan de keukentafel.. Dan geniet je er meer van, eigenlijk. Ik vroeg net aan mijn man,..  ” .. hoe kan dat eigenlijk”..   Hij zegt, omdat je eigen stemming anders is. Ja, daar zit wat in. Ook als kind waren de vakantiedagen anders. Wij gingen dan nooit ‘echt’ met vakantie. Dat was toen niet zo gewoon als nu. Maar wel altijd leuke daagjes uit. Bijvoorbeeld naar een grote zwemplas en dan samen picknicken.

Broodjes mee, slaatje mee en andere lekkere dingen die mijn moeder had bereid. En daar herinner ik me de eerste keer dat we “chips” hebben gehad. Er zat een heel klein blauw pakje met zout in het zakje chips. Het heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten. In de schaduw, op het plaid. Luisteren naar de vogels en de stemmen. Picknicken, daar kan je van genieten. Heerlijk.

Buiten picknicken

pick nick brood

Op een picknick smaken de dingen anders

Vorig jaar zomer waren op de een of andere malle, niet na te vertellen  manier in Riquewihr beland. We gingen weg voor een lang weekend werken, in Bad Antogast,  voor de IAHV. Toen we er waren ging alles niet door. En waren we een paar totaal onverwachte dagen vrij. Naar Riquewihr. In plaats van ergernis, kunnen we met volle teugen genieten van zo’n paar dagen. Een reisje langs geurige witte wijn ranken, langs de bosbessen in de schaduw van de oude bomen.

De stilte en de honderden vogels die om het hardst zingen.

Voor een huisje, op een groot kleed, zaten een hele groep mensen heerlijk te picknicken. Het leek me direct gezellig om erbij te zijn. Picknicken is altijd leuk, omdat je buiten kunt eten. Ik vind picknicken wel romantisch.

Meestal is het idee er dat picknicken een heleboel werk is. En dat je de wespen van je broodje af moet vegen. Maar dat ligt eraan wat je er neer zet, om te eten. gebruik zo weinig mogelijk  suiker in je hapjes. Ook is frisdrank, om te drinken, geen goed idee. Vanwege de suiker. Vervang het voor bruis water met een smaakje. (zie ook : Frisdrank zonder suiker zelf maken)

Hier zijn een paar speciale en simpele ideeën voor een heerlijke picknick.

Deze picknick kan in een uurtje klaar zijn. Kies maar uit wat je lekker lijkt,… 

Neem een paar wat diepere bakjes mee van huis en wat vorkjes. Of een bereid thuis al in en afsluitbaar glazen potje-met-deksel. Vergeet ook niet om een paar schilmesjes mee te nemen. Of een picknick mand. Deze recepten zijn zoveel mogelijk suikervrij, vanwege de wespen en, natuurlijk, onze gezondheid. En voor het grootste gedeelte zijn ze allemaal vers

picknick-kleed

 1. Neem een bakje met zure bommen mee, deze grote augurken smaken altijd lekker.
 2. Bak een paar stukjes kip met kerrie.
 3. Een paar stukjes worst smaken altijd goed.
 4. Koop eens een heel bio-brood, snij het in de lengte door en vul het brood met een lekkere salade. Sla, feta, tomaat, beetje ui, komkommer, olijf, paprika. Doe het brood weer dicht en bind er een touwtje om. Om de salade op haar plek te houden. En het snijdt makkelijker.
 5. Een koude simpele macaroni schotel salade doet het altijd goed. Eet een dag van tevoren macaroni, en bewaar wat er over is.
 6. Doe stukjes watermeloen met feta en rucola sla en twee theelepeltjes oranjebloesem water in een bakje.
 7. Stevige broodjes met mosterd en kaas en komkommer en verse tomaat en sla.
 8. Een fles bruiswater met gesneden stukjes citroen- en sinaasappel schil is snel gemaakt. En suikerloos, dus wesp-vrij.
 9. Een fles koud bronwater met twee zakjes thee erin gehangen, is calorie vrij en dorstlessend lekker. Kies thee met een ‘twist’.
 10. Neem een paar bananen mee.
 11. Neem een bakje met vers gesneden fruit mee.
 12. Neem een doosje met een paar stukjes Franse kaas mee.
 13. Neem een paar kleine tomaatjes,  met basilicum en mozzarella stukjes en een theelepeltje olie/citroensap erover,  mee. Peper erover. Prikker erdoor. picknick-schaal
 14. Neem pitta broodjes mee, deze zijn snel te vullen. Door ze half open te snijden.
 15. Neem een potje bio-olijven, zwart of groen, smaken overal wel bij. Op de markt zijn ze in alle varianten wel te koop.
 16. Neem een paar bio-groente balletjes zijn snel te bakken in een beetje olie. Doe er wat tamari en gerookte paprika poeder bij. Prikkertjes meenemen.
 17. Kook eens een paar reepjes verse paprika in water met een theelepel zout en een scheut azijn. 10 Minuutjes koken. Afgieten en afkoelen. Heerlijk ! Beetje verse tijm erover.
 18. Een paar zilveruitjes smaken altijd goed. Vergeet de prikkertjes niet.
 19. Gebakken druiven zijn een heerlijke smaak explosie. Bak ze in de oven, beetje olie en 15 minuutjes in de ovenschaal gevulde-picknick-mand
 20. Neem eens een paar gerookte amandelen mee.
 21. Wat dacht u van een paar simpele gekookte eieren met zout.
 22. Avocado met wat mosterd?
 23. Radijsjes met zout en sesamzaadjes ?
 24. Pickles ?
 25. En vergeet je stokbrood niet.

Picknicken kan simpel en leuk zijn. Veel plezier gewenst !

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Zoekt u de beste loepzuivere curcumine en/of kurkuma ?  Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Waarom ? Die heeft uitstekende kurkuma in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al onze kurkuma. En met zorg uitgekozen supplementen. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Ze zijn goed en gevarieerd in heel veel kurkuma producten.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Volgende »

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.