Asperges anders.

Standaard

Asperges zijn lekker, maar om ze nu altijd met ham en ei te eten ? Of op de traditionele manier. Wilt u een ander idee voor een asperge recept ? Hier vindt u een paar bijzondere ideetjes om eens asperges op een totaal andere manier te eten. De eerste is een spaghetti recept. En de tweede is een Indiase Curry. Snel en gemakkelijk te maken, lekker en gezond. Eet smakelijk. 

Asperges, wat doe je daar nu mee. 

Asperge-puntenVorige week was ik bij de aspergeboer, hier in de buurt. Het was vroeg, dus het was nog rustig. Er stonden een jonge dame en haar vriend bij de asperges te kijken. Ze wilden ze wel graag vers kopen, en bereiden. Toch waren ze wat aarzelend. Ze vonden het een heel avontuur. Dan kan ik niet anders als ze een paar tips geven, en natuurlijk een van mijn mooie nieuwe visite kaartjes.

Het schillen hebben ze aan de aspergeschilmachine over gelaten, maar ik heb ze beloofd om een paar lekkere asperge recepten speciaal voor hun online te zetten…” … En wat je belooft moet je ook doen,…”..  zegt mijn moeder altijd..

 

 

 

1. Asperges alla Katrien

NODIG : voor ca 2 a 3 personen.

  • 5 dikke asperges.
  • 1 blikje tomatenstukjes                                                                                 
  • scheut olijfolie
  • scheutje olijfolie
  • 1 groente bouillontabletje
  • 10 zwarte / groene olijven
  • eetlepel kappertjes
  • ca 10 kastanjechampignons
  • 1 flinke eetlepel provencaalse kruiden
  • peper
  • scheut/beetje rode wijn ( ca 3/4  borrelglas vol)
  • water.
  • spaghetti voor 2 personen ( ca 250 gram)
  • grof geraspte parmezaanse kaas. ( of geraspte citroenschil voor de veganisten)

BEREIDEN:

1. Doe de inhoud van het blikje tomaten in de pan. Voeg het vega bouillontablet toe, doe de rode wijn erbij, snij de champignons in 6 parten, doe erbij. En snijd van de salie de steeltjes af. Knip de blaadjes in reepjes , in de pan erbij. Beetje peper erbij, en een scheut olijfolie.

2. Snij de olijven doormidden, doe ook in de pan. Samen met de kappertjes, en de eetlepel provencaalse kruiden.

3. Beetje water toevoegen, en op matig vuur pruttelend heet laten worden.

4. Ondertussen schil je de asperges af. Snij ze op de dikke kant in 5 dikke stukken. En doe ze erbij in de saus. Roeren en in de saus houden. Eventueel wat water toevoegen.

5. DEKSEL OP DE PAN. Laat maar pruttelen. Half uurtje ongeveer, let er wel op dat het niet te droog wordt. Doe er dan een scheut water bij. Af en toe even kijken en roeren.

NA ca 15 minuten GA JE HET WATER VOOR de spaghetti opzetten, spaghetti koken.

Afgieten, beetje olijfolie erover. Lekkere Aspergesaus erover, met parmezaanse kaas.         EET SMAKELIJK !  DIT IS HELEMAAL SUPER !

(Je kunt eventueel vega-kruimelgehakt apart braden, en ook door de saus mengen. )

 

2. Asperges in een Indiase curry. 

HEERLIJK RECEPT !

NODIG 2 a 3 personen.                                                                                                                 

  • 5 dikke asperges.
  • beetje olie.
  • 1/3  blikje  kokosmelk.
  • duimpje verse , geschilde gember.
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 afgestreken eetlepel amandelschaafsel.
  • 1 afgestreken theelepel  kurkuma-longa poeder.
  • 1 afgestreken theelepel cardamon poeder. ( conimex heeft t )
  • 1 afgestreken eetlepel komijn poeder.
  • 1/2 afgestreken theelepel kaneel.
  • 1 afgestreken eetlepel Ras-El-Hanoet.
  • Water.
  • Verse koriander.
  • 1 paprika.
  • ca 10 kastanje champignons.
  • Vega bouillontablet en peper.
  • ( * evt een eetlepel gedroogde rozenblaadjes. En je evt zelfgemaakte paneer past hier ook doorheen !)
  • Rijst of couscous of  iets dergelijks.

BEREIDEN :

1. Gas zacht aan, doe scheut olie in een pan, snij de gember in minikleine dobbeltjes en doe erbij. Als het bakt, doe je alle andere specerijen er ook bij . En het 1/3 e blikje kokosmelk. Roeren. Peper erbij.

2. Snij de paprika in lange reepjes en doe in de pan. Bouillontabletje ook erbij. ( Als je rozenblaadjes hebt, erbij doen. Evt een theelepel rozenwater kan ook )

3. De kastanje champignons in 6 parten snijden, doe bij het mengsel.

4. De smaken even aan elkaar laten wennen. ( ca 2 minuten)

5. Dan water toevoegen, ca 150 milliter, zodat het een wat dunnere “soep” wordt. En de amandelschaafsel erbij .

6. Schil de asperges, snij ze op de dikke kant in 4 parten. Doe in de curry-soep, en zacht doorroeren.

7. Deksel erop en laten pruttelen , ca 30 minuten. (als je paneer dobbeltjes hebt, kun je die nu toevoegen), roeren. Als de curry te dik wordt: gewoon  water toevoegen.

8. Maak de rijst of couscous klaar.

9. Was en knip de verse koriander.

10. De rijst of couscous gaat in een mooie schaal, asperge curry erover. Geknipte koriander erover.

Eet smakelijk, met een hartelijke groet van Tieneke.

Meer u wat asperge artikelen en asperge recepten ?

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Volgende »

  1. Pingback: Asperges op zijn Marokkaans (waanzinnig lekker) | De Geneeskrachtige Keuken

  2. Pingback: Asperges met spaghetti op zijn Marokkaans | De Geneeskrachtige Keuken

  3. Pingback: Alles weten over asperges eten ( met 10 bijzondere recepten) | De Geneeskrachtige Keuken

  4. Pingback: Asperges uit de römertopf | De Geneeskrachtige Keuken

  5. Pingback: Alles over Asperges (met recepten) | De Geneeskrachtige Keuken

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.