ASPERGES ANDERS.

Standaard

ASPERGES ANDERS.

ASPERGES ZIJN HEERLIJK, MAAR OM ZE ALTIJD TE ETEN MET EEN EI, MET HAM OF OP DE TRADITIONELE MANIER ? HIER EEN PAAR BIJZONDERE IDEEËN OM EENS ASPERGES TE ETEN OP EEN TOTAAL ANDERE MANIER. DE EERSTE IS MET SPAGHETTI EN DE TWEEDE IN EEN INDIASE CURRY. SNEL EN MAKKELIJK TE MAKEN, LEKKER EN GEZOND. EET SMAKELIJK.

ASPERGES , WAT DOE JE DAAR NU MEE ?

JAMMIE !

JAMMIE !

Vorige week was ik bij de aspergeboer, hier in de buurt. Het was vroeg, dus het was nog rustig. Er stonden een jonge dame en haar vriend bij de asperges te kijken. Ze wilden ze wel graag vers kopen, en bereiden. Toch waren ze wat aarzelend. Ze vonden het een heel avontuur. Dan kan ik niet anders als ze een paar tips geven, en natuurlijk een van mijn mooie nieuwe visite kaartjes.

Het schillen hebben ze aan de aspergeschilmachine over gelaten, maar ik heb ze beloofd om een paar lekkere asperge recepten speciaal voor hun online te zetten…” … En wat je belooft moet je ook doen,…”..  zegt mijn moeder altijd..

 

 

 

“ASPERGES ITALIANA ALLA TIEN”.

NODIG : ca 2 a 3 personen.

* 5 dikke asperges.

* 1 blikje tomatenstukjes

TOMATEN ASPERGE SAUS.

TOMATEN ASPERGE SAUS.

* scheut olijfolie.

* ca 15 gram verse salie.

* 1 groente bouillontabletje

* 10 zwarte / groene olijven

* eetlepel kappertjes

* ca 10 kastanjechampignons

* 1 flinke eetlepel provencaalse kruiden

* peper

* scheut/beetje rode wijn ( ca 3/4  borrelglas vol)

* water.

* spaghetti voor 2 personen ( ca 250 gram)

* grof geraspte parmezaanse kaas. ( of geraspte citroenschil voor de veganisten)

BEREIDEN:

1. Doe de inhoud van het blikje tomaten in de pan. Voeg het vega bouillontablet toe, doe de rode wijn erbij, snij de champignons in 6 parten, doe erbij. En snijd van de salie de steeltjes af. Knip de blaadjes in reepjes , in de pan erbij. Beetje peper erbij, en een scheut olijfolie.

2. Snij de olijven doormidden, doe ook in de pan. Samen met de kappertjes, en de eetlepel provencaalse kruiden.

3. Beetje water toevoegen, en op matig vuur pruttelend heet laten worden.

4. Ondertussen schil je de asperges af. Snij ze op de dikke kant in 5 dikke stukken. En doe ze erbij in de saus. Roeren en in de saus houden. Eventueel wat water toevoegen.

5. DEKSEL OP DE PAN. Laat maar pruttelen. Half uurtje ongeveer, let er wel op dat het niet te droog wordt. Doe er dan een scheut water bij. Af en toe even kijken en roeren.

NA ca 15 minuten GA JE HET WATER VOOR de spaghetti opzetten, spaghetti koken.

Afgieten, beetje olijfolie erover. Lekkere Aspergesaus erover, met parmezaanse kaas.         EET SMAKELIJK !  DIT IS HELEMAAL SUPER !

(Je kunt eventueel vega-kruimelgehakt apart braden, en ook door de saus mengen. )

.                                            . ***************************************************************************************************************

 

 

“ASPERGES  IN EEN INDIASE CURRY”

HEERLIJK RECEPT !

NODIG 2 a 3 personen.

ASPERGE IN EEN CURRY SAUS.

ASPERGE IN EEN CURRY SAUS.

* 5 dikke asperges.

* beetje olie.

* 1/3  blikje  kokosmelk.

* duimpje verse , geschilde gember.

* 1 afgestreken eetlepel amandelschaafsel.

*  1 afgestreken theelepel  kurkuma-longa poeder.

*  1 afgestreken theelepel cardamon poeder. ( conimex heeft t )

*  1 afgestreken eetlepel komijn poeder.

* 1/2 afgestreken theelepel kaneel.

* 1 afgestreken eetlepel Ras-El-Hanoet.

* Water.

* Verse koriander.

* 1 paprika.

* ca 10 kastanje champignons.

* vega bouillontablet en peper.

* ( * evt een eetlepel gedroogde rozenblaadjes. En je evt zelfgemaakte paneer past hier ook doorheen !)

* Rijst of couscous of  iets dergelijks.

BEREIDEN :

1. Gas zacht aan, doe scheut olie in een pan, snij de gember in minikleine dobbeltjes en doe erbij. Als het bakt, doe je alle andere specerijen er ook bij . En het 1/3 e blikje kokosmelk. Roeren. Peper erbij.

2. Snij de paprika in lange reepjes en doe in de pan. Bouillontabletje ook erbij. ( Als je rozenblaadjes hebt, erbij doen. Evt een theelepel rozenwater kan ook )

3. De kastanje champignons in 6 parten snijden, doe bij het mengsel.

4. De smaken even aan elkaar laten wennen. ( ca 2 minuten)

5. Dan water toevoegen, ca 150 milliter, zodat het een wat dunnere “soep” wordt. En de amandelschaafsel erbij .

6. Schil de asperges, snij ze op de dikke kant in 4 parten. Doe in de curry-soep, en zacht doorroeren.

7. Deksel erop en laten pruttelen , ca 30 minuten. (als je paneer dobbeltjes hebt, kun je die nu toevoegen), roeren. Als de curry te dik wordt: gewoon  water toevoegen.

8. Maak de rijst of couscous klaar.

9. Was en knip de verse koriander.

10. De rijst of couscous gaat in een mooie schaal, asperge curry erover. Geknipte koriander erover.

JAMMIE ! Vers, bijzonder, lekker en gezond.

 

Zo, lieve mensen, hier een paar andere aspergerecepten. Ik wens jullie smakelijk gezond eten.

Bovendien wil ik tenslotte graag al die lieve mensen bedanken die me deze week hartverwarmende mails hebben gestuurd. Ik was er heel erg blij mee. Het wordt zeer gewaardeerd, maar dat was al wel te merken, denk ik 🙂 .

En voor iedereen die nog op zoek is naar Gemalen Bio KURKUMA-LONGA,.. hier een link naar mijn webshop

Bij bestelling van de GEMALEN KURKUMA-LONGA krijg je een eboek met kurkuma-recepten gratis erbij.

 

Dank voor het lezen, en tot de volgende BLOG..

 

GRTJS VAN TIEN.

GRTJS VAN TIEN.

 

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op mijn BLOG. "De geneeskrachtige keuken" . Al 26 jaren kook ik vegetarisch, gezond en lekker. De geneeskrachtige Ayurvedische keuken heeft mijn grote belangstelling. Ik ben gespecialiseerd in kurkuma en curcumine, omdat dit een cadeau van de natuur is, met grote en goede uitwerking op het menselijk lichaam. Verder lees ik veel en graag over de relatie tussen voeding en gezondheid, met name "DE VOEDSELZANDLOPER" van Dr. K. Verburgh heeft mijn voorkeur. Welkom op mijn blog, TIENEKE :)

Eén reactie »

Goedendag, leuk om je op mijn site te ontvangen. Als je wilt, kun je een reactie voor anderen achterlaten. Vriendelijke dank.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s