Asperges met spaghetti op zijn Marokkaans

Standaard

Vorig jaar zijn we op vakantie naar Marokko geweest. Vooral Essaouira was een ontdekking. Alle mensen waren enorm vriendelijk. Omdat mijn man graag veganistisch eet, was er een hele aardige oude dame die speciaal voor hem had gekookt. Hij had alles opgesmikkeld. En toen we weg gingen, kneep ze me in mijn arm. Lachte naar mij en gaf ze mij het recept. Hier vindt u heerlijk veganistische spaghetti-asperge recept. Het is in 25 minuten klaar, met een verfijnde delicate smaak. U eet dit zonder enige toevoeging van room, kaas of andere dierlijke producten. En u steelt er de show mee bij uw vrienden, ook bij uw vleesetende vrienden.

asperges-op-zijn-marokkaans

We vonden Marokko erg mooi, vooral Essaouira !

Asperges met spaghetti op zijn Marokkaans, een veganistisch recept

  • 2 personen
  • 25 minuten,

Nodig

  • Goede eetlust
  • 5 wat dikkere asperges
  • 1 blikje bio-tomatenstukjes,
  • 10 gram amandelen
  • 200 gram bio-blik kikkererwten,
  • 1/2 groente bouillontabletje
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 1/2 pak spaghetti,

Extra

  • 5 verse blaadjes munt,
  • 5 verse takjes koriander,
  • flinke steel krulpeterselie, snij in kleine snipperstukjes,.. DIT DOE VERS OVER DE SAUS bij het opdienen, niet meekoken.

Voorbereiding

  1. Simpel recept

    marokko-recpt-met-asperges-veganistisch

    Olijven op de markt. En zoveel ingelegde citroenen !

  2. Schil en snij de asperges in schuine stukjes van ca 2 cm,
  3. Doe het blik tomaten in een ruime pan,
  4. 1 borrelglas water erbij,
  5. Voeg kaneel, komijn en kurkuma toe
  6. Kikkererwten erbij
  7. En de aspergestukjes plus de amandelen erbij
  8. En het 1/2 bouillontabletje
  9. Vuur aan, deksel erop
  10. Laat maar 25 minuten pruttelen.
  11. Regelmatig roeren
  • ONDERTUSSEN,

12. Nu zet u het water voor de spaghetti op,

13.  Spaghetti koken,..

Dek ondertussen de tafel met 2 mooie schalen.

14. giet de spaghetti af na 15 minuten, en doe, met een beetje olie erover, in een schaal.

15. Knip de verse kruiden en snipper het vers over de saus !

U hebt een Marokkaanse spaghetti saus gemaakt, die men eet ZONDER kaas, maar met asperges.

Eet smakelijk gezond, met een vriendelijke groet van Tieneke .

 

Eén reactie »

  1. Heerlijk, al die asperge-recepten.
    Wij koken ook zonder pakjes en zakjes, veel lekkerder en helemaal niet lastig. Wat het aantal kookboeken betreft, win je van ons. Ik heb er ook wel veel, maar niet in de honderden.
    Groetjes, Karin

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.