ASPERGES A LA MAROQUE.

Standaard

ASPERGES A LA MAROQUE.

Hallo, Mensens !

Tjonge .. WAT KAN DAT MENS  LEKKER KOKEN !!

Tjonge .. WAT KAN DAT MENS LEKKER KOKEN !!

In de gehele “kookboekenstorm” hier in huis, vind ik soms absoluut unieke recepten, vandaag hebben we er een van geprobeerd. WOW !! Het was in 25 minuten vers en klaar. We hebben de schaaltjes leeg geschraapt. En de borden afgelikt,.. nee, hoor.. grapje. Ik had genoeg gemaakt.

Maar op het internet heb ik een absoluut komische foto gevonden,.. ik hing scheef ..  Die mensen hebben hier allemaal gegeten !! Hahaha,..

Bijzondere aspergerecepten

OK,  Ik zal jullie niet langer in spanning houden. Stomsimpel lekker, dan hebben jullie alvast een idee hoe mijn MEGA VEGA EETPLAN eruit gaat zien ! Met dit soort recepten, 1 x per week. We eten niet te vaak koolhydraten,.. maar af en toe 🙂 ..

ASPERGES SPAGHETTI A LA MAROQUE,..

ASPERGE SPAGHETTI A LA MAROQUE,

2 personen, 25 minuten,

NODIG:

* Goede eetlust,

* 5 wat dikkere asperges,

* 1 blikje bio-tomatenstukjes,

*10 gram amandelen,

*200 gram bio-blik kikkererwten,

* 1/2 groente bouillontabletje,

* 1 theelepel gemalen komijn,

*1 theelepel gemalen kaneel,

* 1 theelepel kurkuma poeder,

* 1/2 pak spaghetti,

EXTRA:

* 5 verse blaadjes munt, 5 verse takjes koriander, flinke steel krulpeterselie, snij in kleine snipperstukjes,.. DIT DOE VERS OVER DE SAUS bij het opdienen, niet meekoken , aub,..

VOORBEREIDING:

* Simpel recept,

1. schil en snij de asperges in schuine stukjes van ca 2 cm,

2. doe het blik tomaten in een ruime pan,

3. 1 borrelglas water erbij,

4. voeg kaneel, komijn en kurkuma toe,

5. kikkererwten erbij,

6. en de aspergestukjes,

7. plus de amandelen,

8. en het 1/2 bouillontabletje,

9. vuur aan, deksel erop,

10. laat maar 25 mimuten pruttelen. Regelmatig roeren 🙂 .

11. ONDERTUSSEN,

OH,.. JA ?? JIJ WOU PERSE HET LAATSTE HAPJE ???

OH,.. JA ?? ……   JIJ WOU PERSEE  HET LAATSTE HAPJE ???

12 zet je het water voor de spaghetti op,

13. . Spaghetti koken,..

******TAFEL DEKKEN MET 2 MOOIE SCHALEN,..

Kaarsje erbij,  giet de spaghetti af na 15 minuten, en doe, met een beetje olie erover, in een schaal.

KNIP de verse kruiden en snipper het vers over de saus !

JAMMIE en eet smakelijk, Je hebt een spaghetti saus gemaakt, die je eet ZONDER kaas !

VEGANISTISCH ASPERGE A LA MAROQUE RECEPT.

Lieve Mensens,.. Probeer dit maar  ‘s..

Gewoon heel erg bijzonder en lekker ! 🙂

FIJNE AVOND GEWENST VAN TIENEKE…

BIJZONDERE ASPERGERECEPTEN.

GRTJS van  TIEN.  :)

GRTJS van TIEN. 🙂

Over Tieneke Scholtens

Welkom op mijn BLOG. "De geneeskrachtige keuken" . Al 26 jaren kook ik vegetarisch, gezond en lekker. De geneeskrachtige Ayurvedische keuken heeft mijn grote belangstelling. Ik ben gespecialiseerd in kurkuma en curcumine, omdat dit een cadeau van de natuur is, met grote en goede uitwerking op het menselijk lichaam. Verder lees ik veel en graag over de relatie tussen voeding en gezondheid, met name "DE VOEDSELZANDLOPER" van Dr. K. Verburgh heeft mijn voorkeur. Welkom op mijn blog, TIENEKE :)

Eén reactie »

  1. Heerlijk, al die asperge-recepten.
    Wij koken ook zonder pakjes en zakjes, veel lekkerder en helemaal niet lastig. Wat het aantal kookboeken betreft, win je van ons. Ik heb er ook wel veel, maar niet in de honderden.
    Groetjes, Karin

Goedendag, leuk om je op mijn site te ontvangen. Als je wilt, kun je een reactie voor anderen achterlaten. Vriendelijke dank.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s