ASPERGES UIT DE TAJINE.

Standaard

ASPERGES UIT DE TAJINE.

Hallo, Allemaal,

Hierin koken is toch feest ?

Hierin koken is toch feest ?

Hoe is het bij jullie ? Hier is het best. De eerste rondes van het MEGA-VEGA EETPLAN zijn klaar. Straks ga ik ermee bezig om de eerste YOUTUBE filmpjes te uploaden. ‘k Heb de hele week al geoefend, en langzaam krijg ik het onder de knie. Ook heb ik de afgelopen week zulke leuke, gezellige en waardevolle mensen leren kennen, via de mail. Helemaal happy.

En er was een hele enthousiaste dame, die me vertelde dat ze genoot van de bijzondere asperge recepten. Ja, ik zelf eigenlijk ook. Door de NIET TE GELOVEN stapel kookboeken, ontdek ik de meest bijzondere recepten. Ik bouw ze allemaal om naar vegetarisch en veganistisch. Ik let op de juiste combinaties en baseer me voor een groot deel ook op de heldere kijk van Dr KRIS VERBURGH op voeding. En het is een zeer gevarieerd plan qua verse voeding. Volgens ayurvedische richtlijnen. Nou ken ik ieders dosha natuurlijk  niet, maar er zijn ook andere goede  richtlijnen. En er is nog niet EEN voorbewerkt pakje voedsel aan te pas gekomen.

BOVENDIEN VIND IK HET TOTALE FUN OM TE DOEN !

DAAROM  HIER WEER EEN ABSOLUTE TOPPER, omgebouwd tot asperge recept. GISTEREN GEGETEN.. en WOW !

ASPERGE TAJINE UIT AGADIR met COUCOUS.                                                                 

Zo werkt een TAJINE.

Zo werkt een TAJINE.

voor ca 2 a 3 personen.

NODIG:      1   TAJINE    (of  eventueel een RÖMERTOPF )

* ca 250 gram grote parel cous-cous,

* 1 citroen.

*3 eetlepels olijfolie,

*1 ui,

*2 kleine aardappelen,

*1 rode paprika,

*10 spercie boontjes,

*3 grote champignons,

*1 blikje tomatenstukjes,

*6 dunne asperges, of 3 dikke ,

* handjevol geschaafde amandelen ( ca 10 gram),

*handjevol gewassen rozijnen,

*10 zwarte olijven,

SPECERIJEN MENGSEL:

* 1 afgestreken theelepel gemalen komijn

*1 afgestreken theelepel gemalen kaneel

*1 afgestreken theelepel gemalen kurkuma ( ik had 1 wortel verse gekocht bij de JUMBO)

* 1/2 theelepel zwarte mosterzaadjes

*beetje peper en zout

*1 bakje verse koriander ( De ene helft gaat in de TAJINE, de andere helft door de couscous)

*handjevol verse krulpeterselie

EN DAN:

Zet de TAJINE klaar, of leg de RÖMERTOPF in het water.

1. Was en snij de groenten in kleinere stukjes.

2. Asperges schillen en in 5 stukken snijden.

3. Open het blikje tomatenstukjes, doe dat in een kom en roer voorzichtig  de specerijen erdoor.

4. Met wat peper en zout.

VERVOLGENS:

( bak apart eerst even de gesnipperde ui aan, dat is lekkerder in het mengsel , straks )

5. Giet je wat olie onderin de TAJINE, met wat water . ( bij de ROMERTOPF een beker bouillon erbij).

6. Leg de groenten er in, de asperges en de  gewassen  rozijnen.  Plus de doorgesneden olijven en het ui-mengsel.

En de amandelen.

7. Schenk het tomatenmengsel eroverheen,

8. Doorroeren, knip de peterselie en koriander erover,

VERVOLGENS:                                                                                                                     

9. Doe je het deksel op de TAJINE,

10. Zet het in de koude oven en draai deze op  de  200 graden hitte

11. Gedurende ca 55  a  60 minuten.

DAAR MOET JE DUS EEN UURTJE OP WACHTEN

De  grote parelcouscous haal ik meestal gewoon bij de Appie Heijn. Dat moet ca 15 minuten koken.

Als de cous-cous gaar is, roer je er een klontje boter doorheen. Knip de verse koriander in stukjes en de geraspte citroenschil. Het mooiste is het als je de 1/2 citroenschil raspt.

Dan de citroen doormidden snijdt en de andere (mooie) helft in 4 stukken op de cous-cous legt.

EET  GEZOND SMAKELIJK.

Je hebt er weer een zeer lekker en bijzonder recept bij 🙂

MET DE GROETEN VAN TIEN.

MET DE GROETEN VAN TIEN.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s