Kurkuma, Tamoxifen en Borstkanker in “De Media”

Standaard

Nog geen week geleden was kurkuma een geacht en verfijnd goed natuurlijk middel. Van de ene op de andere dag wordt het in de media totaal afgebrand en is er niets meer goed aan. Zelfs nog erger, mensen worden bang gemaakt. En als het ‘in de krant of op tv is geweest’ dan is het wáár. Het “Algemeen Dagblad” had de afgelopen week een persbericht over kurkuma en tamoxifen, hetwelk vervolgens door andere bladen werd overgenomen. Wat een macht over ‘het gewone volk’. Maar ‘het gewone volk’ vraagt zich ook dingen af. Zoals ; wie heeft er eigenlijk belang gehad bij deze hetze ? Wie komt er na dergelijke berichten uit als ‘de winnaar’ ? Was het allemaal wáár wat er geschreven werd en uitgezonden is ? Hadden alle vele 10.000-den studies het allemaal mis ? Wat is wijs en wat niet ? Hoe moet je nu met kurkuma omgaan ? Weggooien ? Of rustig verder gaan, met waar je mee bezig was. Deze gehele hetze is ontstaan door onkunde en onwetendheid. Mensen weten niet wat kurkuma is en hoe het werkt. Hier vindt u een informatief artikel over het wel-en-wee van kurkuma in de media.

Wat is kurkuma ?

Kun je het een hond kwalijk nemen dat hij blaft ? Kun je het een kikker kwalijk nemen dat hij kwaakt ? Kun je het een appelboom kwalijk nemen dat hij appels geeft ? Nou, volgens mij kun je dan kurkuma ook niet kwalijk nemen dat het een lichamelijke schoonmaak teweeg brengt. Dit is de oervorm waarin mensen, ca 10.000 jaren geleden, kurkuma hebben geëerd. Vele duizenden jaren lang, in de oude ayurveda, werd de kurkuma wortel op handen gedragen. Tegen koorts en onaangename ontstekingen, tegen huidproblemen en eczeem. Kurkuma pakte de vervelende bacteriën aan, en het probleem trok zich meestal terug. Men was er blij mee, met zo’n plant. Dat was een rijk bezit.

Wat doet kurkuma precies ?

Kurkuma is een sterk lichamelijk reinigingsmiddel. Het helpt een vuistje mee om het lichaam in topconditie te houden.

Het maakt je lichaamsweefsel schoon en reguleert, op de kurkuma manier,  de eiwit- en enzymen werking. Pakt bacteriën aan die niet in ons lichaam thuis horen. Op een manier die meestal goed is voor een  mens. Als er over kurkuma haar diepste werking een boek geschreven zou moeten worden zou dit boek vele duizenden bladzijden tellen. Maar de kern van de boodschap bleef dezelfde ; het maakt je weefsel schoon. Ongeacht welk weefsel.

Dus bij ontstekingen, bij Alzheimer, bij de ziekte van Crohn en bij Hooikoorts. Van Acne tot de Ziekte van Bell, kurkuma grijpt in, en helpt een stevig vuistje mee, om het probleem weer recht te zetten. Waar het probleem ook zit. Weefsel is weefsel, ongeacht waar het zit. Kurkuma en curcumine zijn allebei een verfijnd natuurlijk middel, zonder enige negatieve bijwerking. Precies zoals Dr. M. Heger het al benoemde. Deze arts is uitermate positief over kurkuma en/of curcumine. Op vele vlakken, gebieden en werkingen. Dit is het menselijke gezicht van kurkuma.

Maar kurkuma heeft voor de farmaceutische industrie een geheel ander gezicht. Een sterk gezicht, dat chemische dingen als zijnde ‘lichaamsvreemd’ kan zien. Omdat het, via ons spijsverterings stelsel, ons lichaam in topconditie wil houden, ruimt het SOMMIGE chemisch geproduceerde medicijnen gedeeltelijk op. Niet allemaal, het ligt er een beetje aan hóe het medicijn werkt. Dus de hele hetze was niet over kurkuma, maar over haar ‘opruimende karakter’ bij Tamoxifen. Kurkuma wou het lichaam beschermen tegen negatieve en kwalijke invloeden. De zwarte peper gaf haar spierballen. Tot er een arts, Dr. M. Hussaart,  was, die dit afkeurde. En de kurkuma afwees. Waarom ?

Kurkuma en Tamoxifen 

pink-ribbon-borstkanker-symbool

Liefdevol, pink ribbon,..

De werking van tamoxifen is omstreden (1,3) en is zeker niet het beste middel wat er is tegen hormoongevoelige borstkanker. Wel het goedkoopste (2), zie onderaan dit artikel-link (2). En de bijwerkingen zijn sterk en heftig (4,5) . Maar het werd aangeprezen als het laatste redmiddel wat er zou zijn. Terwijl de inname van tamoxifen geen 100% uitsluitsel van uitzaaiingen geeft.

Citaat : ..”..Het borstkankermedicijn Tamoxifen redt veel vrouwen het leven. Maar ongeveer een derde van de vrouwen die het slikt, krijgt toch uitzaaiingen. Vooraf voorspellen bij wie het medicijn zal werken is erg lastig.

Nieuw onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek brengt hier mogelijk verandering in. Tamoxifen is een van de meest gebruikte medicijnen bij de behandeling van hormoongevoelige borstkanker. Ongeveer 70 procent van de vrouwen met borstkanker heeft een tumor die gevoelig is voor het hormoon oestrogeen. Tamoxifen remt dit hormoon, en kan zo de verdere groei van de tumor en uitzaaiingen helpen voorkomen. Maar één op de drie vrouwen krijgt ondanks de Tamoxifen toch uitzaaiingen. Het zou dus veel schelen als kan worden voorspeld bij wie de Tamoxifen wel of niet zal aanslaan. Zodat bijtijds voor een andere behandeling kan worden gekozen.(6)….”….

Dit is een artikel uit 2014, en ik heb overal gezocht wát er precies mee is gedaan. Wat heb ik gevonden ? Niets !

Het ‘kurkuma-kind’ met het badwater weggooien ?

Hoeveel mailtjes we hebben gehad van vrouwen, die zowat huilend aan de telefoon vroegen of ze nu ‘geheel onbeschermd’  waren ? Veel. De berichten dat kurkuma kanker zou bestrijden zijn inderdaad onzin. Kurkuma bestrijdt geen kanker. Maar,.. er zijn vele honderden onderzoeken over de werking van curcumine bij borstkanker. Dit hele systeem werkt anders. Waarom hadden deze vrouwen  het besteld ?

Wáárom hebben al die vrouwen kurkuma en/of curcumine gekocht

Een ‘vuistje’ mee helpen,…

Omdat ze geloofden in een goede werking. Omdat ze er volledig van overtuigd waren dat het goed voor ze was. Omdat ze er veel over hebben gelezen. En dachten dat het allemaal wel zo ongeveer hetzelfde was. Maar echte ‘kennis’ is iets anders als ‘marketing’. Er zijn veel mensen die ‘marketing’ voor ‘kennis’ aanzien. Tussen deze beide zit een enorm verschil.

Kanker heeft voeding nodig, en krijgt de voeding door het aanmaken van kleine bloedvaatjes naar een groter bloedvat. Dit heet ‘angiogenese’. Om te overleven.

Zo zouden ook uitzaaiingen verspreidt kunnen worden. Curcumine (van de goede soort, met “GRAS” registratie en onderscheiding) heeft deze voorkomende werking, werd in vele artikelen aangetoond. Het verhindert de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes, en helpt met het de stop op het aanmaken van nieuwe uitzaaiingen.

Dus geheel onbeschermd ? Mijn persóónlijke mening is anders, als de gangbare. Want ook kurkuma heeft een vuistje mee geholpen om dit uitzaaiingen proces (angiogenese) te remmen. De werking van kurkuma/curcumine en tamoxifen lijken op elkaar. Maar men is alleen uitgegaan van de werking van ‘tamoxifen’ en die was verminderd. Klopt. Maar of de werking van kurkuma/curcumine dit heeft overgenomen op een natuurlijke manier ? Daar is geen woord over gezegd.

Onder de volgende link ; (7) vindt u ca 199 artikelen, waarin de werking van curcumine op borstkanker op Universitair niveau zijn bestudeerd.  En wat daarvan de conclusies zijn geweest. Dus ‘volledig onbeschermd’ ?

Hier vindt u een enorm artikel over de werking van curcumine bij kanker en bij een chemokuur.  https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2018.01374/full

Ikzelf was ermee bezig om een enorm uitgebreid artikel te schrijven over dit onderwerp. “Hoe werkt curcumine exact op het systeem van uitzaaiingen bij kanker”. Het is een uitgebreid en goed artikel. Waar ik vele maanden mee bezig ben geweest. Maar bij de huidige commotie wacht ik nog maar even met het publiceren ervan. Het ligt al op de planken.

Wij, als dekurkumaspecialist, zitten al jaren lang midden in deze storm. Er waren zoveel mails en vragen, dat we een paar jaren geleden een grote Amerikaanse database hebben aangekocht. In deze database zijn de interacties tussen 90% van alle chemisch gemaakte medicijnen en kurkuma uitgezocht. Het is een grote en grondige database. We zijn er blij mee, en het wordt ook automatisch ge-update. Als je iets koopt, koop dan wat goeds. We hebben erin geïnvesteerd.

Weliswaar hebben we deze database geënt op onze eigen producten. Waarom?  Er zijn zoveel aanbieders van kurkuma/curcumine die er zoveel onduidelijke ingrediënten door mengen,.. dat is niet meer na te gaan. Maar dekurkumaspecialist gaat volgens de natuurzuivere werking van kurkuma. Dat is wél na te gaan.

Maar nu is het zover dat men, met de hele hetze,  de verfijnde oeroude natuurlijke werking ook heeft weggegooid. Hier is een spreekwoord voor “Het kind met het badwater weggooien’. Alles op één hoop en de fik erin ? Er waren een paar vragen bij ons, we beantwoorden veel vragen,  die nu weer actueel zijn.

We publiceren ze opnieuw.

Kurkuma en haar werking tijdens een chemokuur ?

Op 21 januari 2019 hebben we een artikel geplaatst over de werking van kurkuma tijdens een chemokuur. En over de invloed van kurkuma op een chemokuur. Hier plaatsten we het nogmaals voor u ;

Brief 1 ;

.”.. De invloed van Curcumine op Chemotherapie. -Zou kurkuma kunnen helpen in de strijd tegen kanker? Een ingezonden brief- We kregen de afgelopen week een heldere en duidelijke vraag binnen. De mail kwam van een mevrouw, haar man was ziek. En ze mailde ons de volgende vraag ;

..”.. Hallo, ik heb een vraag aan u. Er wordt zo vreselijk veel over kurkuma op het internet geschreven. Ik weet niet meer wat ik nu wel en wat ik nu niet moet geloven. De ene winkel belooft nog meer en beter spul dan een ander. Mijn man is erg ziek, hij heeft kanker. En ik wil het beste voor hem. Ik wil gewoon iets goeds en iets wat niet te moeilijk is om te begrijpen. Kunt u ons helpen, alstublieft ?.”. M.V.G. Mevr. W. S.-G. te Zwolle.

Antwoord van dekurkumaspecialist.

Ja, Mevrouw, ik begrijp uw vraag volkomen. Het is een vraag die we vaak krijgen. Uw behandelend arts weet wat het beste voor uw man is. Maar kurkuma kan wel wat bijdragen in dit geheel. Niet dat het kanker kan bestrijden, maar wel op andere vlakken.

Ik wil u graag van tevoren zeggen dat ik geen arts ben, en het ook niet pretendeer te zijn. Ook niet een klein beetje. Maar als het over kurkuma gaat, dan kan ik wel zeggen dat dit mijn volle liefde en interesse heeft. En ik er al vele tientallen jaren lang erg veel van af weet. Vanuit deze kennis antwoord ik u. Het afgelopen weekend heb ik er lange tijd aan besteed om u een goed antwoord op uw vraag te kunnen geven. Natuurlijk moeten we er wel bij vermelden dat wij volgens de natuurlijke ayurvedische lijn gaan.

“The Pure Natural School”

Derhalve treft u in onze kurkuma ‘puur’ geen chemische toevoegingen aan. Voor de kurkuma ‘plus’ geldt hetzelfde. Alleen is daar, in de ‘plus,  wel de bioperine peper toegevoegd en verder zijn beide een product, zoals het al duizenden jaren door Moeder natuur gemaakt is. We voegen niets chemisch aan toe, en halen er niets uit. ‘De bioperine peper geeft de werking van kurkuma eigenlijk ‘vleugels’. Het versterkt de werking van het product.

Curcumine C3 “superieur” is een product dat gestoeld is op deze pure geëxtraheerde vorm van kurkuma. Curcumine is de werkzame stof uit de kurkuma. De gele kleurstof in de kurkuma is de curcumine. De C3 betekent dat het de 3 werkzame Curcuminoïden betreft. De ‘Superieur’ staat voor de juiste verhouding van deze curcuminoïden. Eigenlijk is het zo; in één capsule van deze curcumine c3 ‘superieur’ zit evenveel werkzame stof dan in 25 capsules kurkuma. Dus dit zou de beste keuze kunnen zijn.

MAAR,.. het is een niet vaak vermeld feit dat men curcumine níet tijdens en niet te kort , maar een poosje vóór een chemo therapeutische behandeling neemt.

Het probleem met goede curcumine zit erin dat het ons lichaam ‘reinigt en schoonmaakt’. Zou men vlak ná een chemo de curcumine innemen, dan kan het gebeuren dat de curcumine de werking van de chemotherapie opruimt. En dat is niet de bedoeling.

Een poosje vóór (een dag of 2) een chemo is een ander verhaal. Het kan bijdragend helpen de negatieve gevolgen in ons lichaam van de chemo te verminderen. Het bereidt de cellen voor en zorgt ervoor dat de chemo het werk goed kan doen. Als de chemo geweest is, en het werk heeft gedaan, kan men later de curcumine nemen.

Tegen de negatieve gevolgen en bijwerkingen. Overleg even met uw arts hoelang de inwerktijd van de chemo is, en daarná kunt u weer de curcumine nemen. Ongeveer 1 a 2 capsules per dag. Bijvoorbeeld ; Eén capsule ’s morgens en één capsule ‘s avonds.Het is ook niet de bedoeling om erg grote hoeveelheden curcumine te nemen, dat is ook niet nodig. Het is de chemo die het werk moet doen, en niet de curcumine.
Als de chemokuren geweest zijn, kunt altijd overleggen wat u nu verder doet met het nemen van curcumine C3 ‘superieur’.Hieronder treft u een link aan. Dit artikel gaat zeer uitgebreid in op de werking van curcumine, in de vele aspecten van een chemo therapeutische behandeling. Wat curcumine doet bij de eventuele schade die er in het lichaam kan ontstaan, door chemotherapie. En hoe het ondersteunend kan helpen om deze schade te herstellen.

Als u het artikel heeft geopend. Druk dan op de rechtermuisknop, dan verschijnt er een wit blokje, daar staat onder andere in “vertalen in het Nederlands”. Druk daar maar op. En u kunt het geheel eens rustig lezen en met uw man doornemen.

Zoals gezegd, de oude natuurlijke ayurveda is ons voorbeeld en uitgangspunt, we hebben ook een goed contact met een natuurgeneeskundig, ayurvedisch arts. Als u wilt geef ik u zijn telefoonnummer en verdere gegevens, maar ik wil u niets opdringen. Op dit moment zal het moeilijk genoeg zijn voor u beiden. We wensen u beiden sterkte. Link (8).

Kurkuma, borstkanker, tamoxifen en een ingezonden brief.

Brief 2 :

..”.. Goedemorgen, Tieneke,

Ik heb het artikel gelezen in het AD over kurkuma en borstkanker. Tevens heb ik uw reactie gelezen op facebook. Nu heb ik voor mezelf even een vraagje. Bij alles wat ik lees over borstkanker raak ik in paniek. Ik ben momenteel 39 jaar en heb 3 jaar geleden borstkanker gehad. Ik had de minst agressieve vorm maar wel hormoongevoelig. Ik heb een borstbesparende operatie gehad. Het blijkt dat de tumor echt nog heel lokaal was. Ze hebben ook mijn schildwachtklier verwijderd onder mijn arm en deze was schoon. Gevolg, ik heb 36 bestralingen gehad en ik moest beginnen met tamoxifen.

Aangezien ik door het gebruik van tamoxifen ineens een heel ander persoon was (mijn man zei zelf dat als ik dit bleef duren het onleefbaar werd met mij) en ik heel veel last had van bijwerkingen, ben ik me gaan verdiepen in tamoxifen.
Ik ben toen wel geschrokken wat dit eigenlijk voor een medicijnen zijn en wat hiervan de bijwerkingen zijn. Deze medicijnen kunnen ook heel veel andere kankers veroorzaken. Ik heb toen ook diverse medische artikels gelezen hierover en ik vond de opmerkingen erg verontrustend. Je hebt bijvoorbeeld een verhoogde kans op baarmoederkanker. De oplossing van de medici in deze is dan “nou dan halen we gewoon de baarmoeder eruit”.

Ik heb toen in overleg met mijn gynaecoloog besloten te stoppen met de medicijnen. De medicijnen hadden in mijn geval maar een meerwaarde van 2%. Dat heet, het geeft totaal geen garantie of de kanker wel of niet terug komt.

Ik ken 2 mensen in mijn directe omgeving die borstkanker hebben gehad en vervolgens tamoxifen, maar die nu helemaal terug onder de kanker zitten. Ik had het gevoel dat ik mijn lichaam aan het vergiftigen was met deze medicijnen.

Goede voeding,.. ook enorm belangrijk

Dus ik ben me heel erg gaan focussen op gezonde voeding, vooral biologische groente en fruit. Toen kwam ik inderdaad achter de gunstige eigenschappen van kurkuma en curcumine. Ik heb in het begin heel veel verschillende supplementen gepakt maar dat hou je niet vol. Dus het enige wat ik nu nog pak is jullie kurkuma en curcumine en ik voel me hier goed bij.

Maar nu las ik in uw artikel op facebook dat jullie eigenlijk het gebruik van kurkuma en curcumine afraden bij borstkanker. Dus daardoor schoot ik even in paniek. Is het verstandiger dat ik er dan mee stop ? Of bedoelt u dat het wordt afgeraden indien je nog de tamoxifen gebruikt ?

Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groeten, C….”….

Reactie van Tieneke :

Ja, ik begrijp uw onzekerheid volkomen. Er is een enorme ophef ontstaan, niet over kurkuma/curcumine, maar naar het middel TAMOXIFEN IN COMBINATIE MET KURKUMA. 

Men heeft het kind met het badwater weggegooid !

Het is inderdaad zo dat je bij het gebruik van TAMOXIFEN beter géén kurkuma kunt gebruiken. Waarom ? Omdat kurkuma en curcumine het lichaamsweefsel reinigt van chemische medicatie. Gebruikt u geen TAMOXIFEN ? Dan is dáár ook geen probleem. Laten we ons even bij de feiten houden.

De werking van kurkuma/curcumine is dat het de zgn ‘angiogenese’ sterk zou kunnen remmen. ‘Angiogenese’ is het verder of opnieuw uitzaaien van kankercellen. Kanker zaait zich uit door het aanmaken van nieuwe bloedvaatjes.

En dit proces is totaal niet besproken in alle commotie. Mijn persoonlijke mening is dat (zoals in vele duizenden Universitaire onderzoeken te lezen is) kurkuma en curcumine een sterk natuurlijk middel is, inzetbaar bij het onder controle houden van uitzaaiingen en hierdoor het opnieuw opleven van kanker cellen. Kanker heeft voeding nodig.

Weet je, ik was net klaar met een groot artikel over dit onderwerp, met veel uitgebreide informatie over deze angiogenese en de werking van kurkuma/curcumine hierop. Iki was er maanden mee bezig geweest, het is een uitgebreid. Maar het lijkt me beter om met de publicatie een poosje te wachten. De mensen zijn bang gemaakt.

Dus : kurkuma en curcumine bestrijden geen kanker, maar helpen met bestrijden van het aanmaken van nieuwe bloedvaatjes, en daarmee de uitzaaiingen. En dat is waar u baat bij heeft.

Heb geen angst voor kurkuma/curcumine, heb angst voor de bijwerkingen van de farmaceutische industrie. Ik denk dat men beter een onderzoek naar TAMOXIFEN kan starten, als naar de natuurlijke ondersteunende beschermende werking van kurkuma/curcumine.

Met een vriendelijke groet van Tieneke.

Antwoord van C.

..”..Lieve Tieneke,

Dit is een zeer verhelderend antwoord. Mijn bedoeling was inderdaad ook om te voorkomen dat er zich nieuwe kankercellen kunnen vormen. Ik ben nu veel meer gerust. De insteek die ik heb gehad bij het nemen van kurkuma en curcumine zijn dus de juiste geweest.

Ik heb het geluk gehad dat mijn gynaecoloog samen met me mee heeft gedacht en openstond voor mijn verhaal over alle bijwerkingen van de medicijnen. Hij heeft letterlijk tegen mij gezegd “Mevrouw, mocht ik in uw schoenen staan stopte ik met de medicijnen, u heeft meer kans om door een bus overreden te worden dan dat u de kanker terug krijgt”. Hij heeft 8 jaar gewerkt in een gespecialiseerd instituut over kankers.

Dus volgens mij wist hij ook meer over de medicijnen en wat deze voor een bijwerkingen hebben. Ik heb me erin verdiept en volgens mij is tamoxifen het middel waardoor vroeger veel zogenoemde DES-baby’s geboren zijn. Grootste rotzooi wat ze de mensen dus geven. En ik snap dat je als kankerpatiënt je arts blind vertrouwt en dat je alles aangrijpt wat je kan helpen. Alleen wogen bij mij de nadelen niet op tegen de voordelen, voor wat deze dan waard zijn.

Want mensen denken dat ze door tamoxifen te gebruiken geen kanker meer krijgen, meer dat is allesbehalve waar.

Ik ben wel zeer benieuwd naar uw publicatie. Ik wacht dit echt met spanning af. Ik kan me voorstellen dat er een hele heisa is ontstaan over de artikelen. De farma industrie vind het niet zo leuk als dit soort dingen naar buiten komen. Er is helaas veel geld te verdienen aan kankerpatiënten en dit belang telt zwaarder als de mens zelf helaas.

Bedankt voor uw antwoord, ik ben nu in ieder geval gerustgesteld dat ik hiermee het juiste doe.

Dikke knuffel. C….”….

BRONNEN :

 1. https://kanker-actueel.nl/arimidex-anastrozole-geeft-hogere-kans-op-overleven-en-minder-kans-op-recidief-deze-studie-stond-aan-de-basis-van-arimidex-als-officieel-medicijn-bij-borstkanker.html
 2. https://www.ge-bu.nl/Anastrozol-versus-tamoxifen-bij-mammacarcinoom
 3. https://www.nemokennislink.nl/publicaties/borstkanker-bestudeerd/
 4. https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/t/tamoxifen
 5. https://www.catharinaziekenhuis.nl/files/Patient/Patientenfolders/_ScreensPages/Behandelingen/CHI-032-Tamoxifen_als_antihormonale_therapie.pdf
 6. https://www.avl.nl/topmenu/over-avl/nieuws/genenprofiel-voorspelt-gevoeligheid-voor-borstkankermedicijn/
 7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pcassay
 8. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2018.01374/full

Contra indicaties :

 • Gebruik géén kurkuma bij galstenen, zwangerschap, 10 dagen vóór een operatieve ingreep, insuline gebruik etc. Of vraag uw arts even.

Met een hartelijke groet van Tieneke.

Zoekt u de beste zuivere curcumine c3 en/of kurkuma longa ?  Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Deze heeft uitstekende kurkuma in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma. En met zorg uitgekozen supplementen. Ethyleen Oxide vrij, Niet bestraald, GMO vrij, gecertificeerd halal en kosher, BSE/TSE vrij ! 

De NUMMER 1 in kurkuma en andere ayurvedische producten. Kurkuma volgens The Pure Natural School !

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Volgende »

 1. Pingback: Kurkuma, het lichamelijke reinigingssysteem | degeneeskrachtigekeuken

 2. ik gebruik al zes jaar curcuma met zwarte peper , oregano, wat olijfolie en tomaten sap.Preventief.
  Ik had prostaat kanker en deze is operatief verwijdert.
  Tot nu toe gaat het goed Maar iedere keer wordt je er gewezen dat het curcuma longa moet zijn.
  Welke garantie heb je dat de curcuma die je koopt ook echt lungo is.
  Welke leverancier is betrouwbaar. Ik koop het via internet en de prijzen zijn zo verschillend

  • Goedemorgen, Meneer. Dank voor uw reactie. Ja, er zijn ca 75 soorten kurkuma planten. Er is idd maar één ‘kurkuma longa’. Aan deze soort worden de goede eigenschappen toegeschreven. Als u absoluut zeker wilt weten dat u de juiste kurkuma soort heeft, de kurkuma longa, kunt u eens overwegen om het bij dekurkumaspecialist.nl te bestellen. Dan hoeft u niet meer te twijfelen. Met een vriendelijke groet van Tieneke, en een goede dag gewenst.

 3. LieveTineke,

  Wil graag met jou een telefonisch contact over dit artikel, of elkaar een keer spreken over Kurkuma en kanker. Er is namelijk in het Erasmus universiteit een uitgebreid onderzoek gedaan,deze is gefinancierd door de kankervereniging. Helaas door de Farmaceutische industrie onderuit gehaald. In Amerika zijn er al een aantal onderzoekers op een mysterieuze omstandigheden gedood..

  Hoop snel iets van je te horen.

  een liefdevolle groet, Lia.

 4. Wat een geweldige service die u aan ons geeft. Dit is volgens mij werken vanuit licht, liefde en bewustzijn. Ik ben een gelukkig persoon die van uw organisatie zijn producten mag aanschaffen.

  • Wim, ik ben het voor 1000% met je eens. Curcuma/Curcumine gaat het winnen van de pharmaceutische schatgravers.
   Tineke, we staan achter je, chapeau voor je altijd duidelijke info.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.