Twee jaar geleden zijn we op vakantie naar Marokko geweest. Vooral Essaouira was een ontdekking. Alle mensen waren enorm vriendelijk. Omdat mijn man graag veganistisch eet, was er een hele aardige oude dame die speciaal voor hem had gekookt. Hij had alles opgesmikkeld. En toen we weg gingen, kneep ze me in mijn arm. Lachte naar mij en gaf ze mij het recept. Wat onbeholpen in het Frans, maar daar kwam ik wel uit. Hier vindt u heerlijk veganistische spaghetti-asperge recept. Het is in 25 minuten klaar, met een verfijnde delicate smaak. U eet dit zonder enige toevoeging van room, kaas of andere dierlijke producten. En u steelt er de show mee bij uw vrienden, ook bij uw vleesetende vrienden. Hier vindt u een bijzonder en delicaat recept.
Asperges met spaghetti op zijn Marokkaans.
(een veganistisch recept)
- 2 personen
- 25 minuten,
Nodig
- Goede eetlust
- 5 wat dikkere asperges
We vonden Marokko erg mooi, vooral Essaouira !
- 1 blikje bio-tomatenstukjes,
- 10 gram amandelen
- 200 gram bio-blik kikkererwten,
- 1/2 groente bouillontabletje
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 theelepel kurkuma poeder
- 1/2 pak spaghetti,
Extra
- 5 verse blaadjes munt,
- 5 verse takjes koriander,
- flinke steel krulpeterselie, snij in kleine snipperstukjes,.. DIT DOE VERS OVER DE SAUS bij het opdienen, niet meekoken.
Voorbereiding
- Simpel recept
Olijven op de markt. En zoveel ingelegde citroenen !
- Schil en snij de asperges in schuine stukjes van ca 2 cm,
- Doe het blik tomaten in een ruime pan,
- 1 borrelglas water erbij,
- Voeg kaneel, komijn en kurkuma toe
- Kikkererwten erbij
- En de aspergestukjes plus de amandelen erbij
- En het 1/2 bouillontabletje
- Vuur aan, deksel erop
- Laat maar 25 minuten pruttelen.
- Regelmatig roeren
En dan,..
- Nu zet u het water voor de spaghetti op,
- Spaghetti koken,..
- Dek ondertussen de tafel met 2 mooie schalen.
- giet de spaghetti af na 15 minuten, en doe, met een beetje olie erover, in een schaal.
- Knip de verse kruiden en snipper het vers over de saus !
U hebt een Marokkaanse spaghetti saus gemaakt, die men zonder kaas eet, maar met asperges. Waanzinnig lekker.
Eet smakelijk gezond, met een vriendelijke groet van Tieneke
Wilt u wat meer asperge artikelen en asperge recepten ?
- https://degeneeskrachtigekeuken.nl/2016/05/14/asperges-lekker-en-gezond/
- https://degeneeskrachtigekeuken.nl/2014/05/29/asperges-anders/
- https://degeneeskrachtigekeuken.nl/2013/05/21/asperges-uit-de-tajine/
- https://degeneeskrachtigekeuken.nl/2013/05/14/asperges-a-la-maroque/
- https://degeneeskrachtigekeuken.nl/2013/05/13/asperges-uit-de-romertopf/
- https://degeneeskrachtigekeuken.nl/2013/04/12/asperges-asperges-en-nog-eens-aspergerecepten/
Zoekt u de beste curcumine c3 ‘superieur’ en/of kurkuma longa ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met brede specialistische kennis en knowhow van veelzijdige hoogwaardige ayurvedische producten. Kurkuma olie, kurkuma zalf met sandelhout ? U vindt het bij dekurkumaspecialist. Zij zijn de NR 1 specialist in kurkuma en curcumine. De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Want u krijgt 90 capsules per zending, in plaats van het in Nederland gebruikelijke 60 capsules. Dat scheelt 30% in de prijs ! Oftewel u krijgt 50% méér capsules.